medycyna estetyczna

 

adres:
ul. Kutrzeby 16 G/116
61-719 Poznań
Czynne: 10:00 - 20:00
email: 
info@profmedica.pl
telefon/fax:
+48 61 852-66-66
telefon kom.:
+48 661 43-43-43
ProfMedica Dietetyka
Matylda Kręgielska-Narożna
Dr

Matylda Kręgielska-Narożna

Dietetyk Kliniczny, Promotor Zdrowia

Asystent i wykładowca w Zakładzie Edukacji i Leczenia Otyłości oraz Zaburzeń Metabolicznych Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu.

Od 8 lat zajmuje się doradztwem dietetycznym i  żywieniowym. Prowadzi programy edukacyjne dla pacjentów oraz warsztaty i szkolenia dla profesjonalistów i pracowników służby zdrowia.

Udziela kompleksowych porad w nadwadze, otyłości oraz współtowarzyszących chorobach i zaburzeniach metabolicznych (insulinooporność, cukrzyca typu 2, nadciśnienie tętnicze, zaburzenia lipidowe, zespól metaboliczny).

Autorka wielu prac i artykułów naukowych z tematyki otyłości oraz zaburzeń metabolicznych. W praktyce łączy najnowszą akademicką wiedzę dotyczącą żywienia z kulinarnymi preferencjami osób zainteresowanych. 

  • Pn
  • Wt
  • Śr
  • Cz
  • Pt
  • So
  • Ni
Godz: 17:00 -19:00
 
Magdalena Walkowiak
mgr

Magdalena Walkowiak

Dietetyk, magister inżynier Technologii Żywności i Żywienia Człowieka, absolwentka Akademii Rolniczej w  Poznaniu. Ukończyła kierunek Technologia Żywności, specjalizacja Dietetyka – Żywienie Człowieka.

Wiedzę i kompetencje w zakresie dietetyki zdobywała czynną pracą zawodową – prowadząc pacjentów z  różnymi schorzeniami począwszy od otyłości różnych stopni ( olbrzymiej, brzusznej, pośladkowo – udowej) poprzez choroby, ale też dla osób dbających o sylwetkę i zdrowy wygląd, jak sportowcy. Ponadto prowadząc programy edukacyjne z  dziedziny żywienia w przedszkolach i szkołach na terenie całego województwa Wielkopolskiego. Prowadząc poradnictwo w zakresie schorzeń psychosomatycznych jak anoreksja, bulimia i ortoreksji, uzyskując dobre wyniki pracy z  pacjentami.

Obecnie dołączyła do grona ProfMedica, zajmuje się udzielaniem kompleksowych porad żywieniowych dla ludności we wszystkich grupach wiekowych, począwszy od dzieci, poprzez młodzież, osoby dorosłe i starsze. W swojej pracy uwzględnia również pomoc całym rodzinom, planowanie wyżywienia par małżeńskich z dziećmi i bezdzietnych.

Planuje i bilansuje jadłospisy dla osób przy: nadwadze i otyłości, nadciśnieniu tętniczym, zaburzeniach gospodarki lipidowej: anoreksja, bulimia, ortoreksji, cukrzycy, chorobie niedokrwiennej serca i miażdżycy, kobiet w ciąży i karmiących, alergiach i nietolerancjach pokarmowych, budowaniu rzeźby mięśniowej.

W praktyce łączy współczesną wiedzę o żywieniu z uwzględnieniem preferencji smakowych, kulinarnych oraz potrzeb i możliwości osób zainteresowanych zdrowym stylem życia.

 

  • Pn
  • Wt
  • Śr
  • Cz
  • Pt
  • So
  • Ni
Godz: 16:00-18:00