
Dietetyk, magister inżynier Technologii Żywności i Żywienia Człowieka, absolwentka Akademii Rolniczej w Poznaniu. Ukończyła kierunek Technologia Żywności, specjalizacja Dietetyka – Żywienie Człowieka.
Wiedzę i kompetencje w zakresie dietetyki zdobywała czynną pracą zawodową – prowadząc pacjentów z różnymi schorzeniami począwszy od otyłości różnych stopni ( olbrzymiej, brzusznej, pośladkowo – udowej) poprzez choroby, ale też dla osób dbających o sylwetkę i zdrowy wygląd, jak sportowcy. Ponadto prowadząc programy edukacyjne z dziedziny żywienia w przedszkolach i szkołach na terenie całego województwa Wielkopolskiego. Prowadząc poradnictwo w zakresie schorzeń psychosomatycznych jak anoreksja, bulimia i ortoreksji, uzyskując dobre wyniki pracy z pacjentami.
Obecnie dołączyła do grona ProfMedica, zajmuje się udzielaniem kompleksowych porad żywieniowych dla ludności we wszystkich grupach wiekowych, począwszy od dzieci, poprzez młodzież, osoby dorosłe i starsze. W swojej pracy uwzględnia również pomoc całym rodzinom, planowanie wyżywienia par małżeńskich z dziećmi i bezdzietnych.
Planuje i bilansuje jadłospisy dla osób przy: nadwadze i otyłości, nadciśnieniu tętniczym, zaburzeniach gospodarki lipidowej: anoreksja, bulimia, ortoreksji, cukrzycy, chorobie niedokrwiennej serca i miażdżycy, kobiet w ciąży i karmiących, alergiach i nietolerancjach pokarmowych, budowaniu rzeźby mięśniowej.
W praktyce łączy współczesną wiedzę o żywieniu z uwzględnieniem preferencji smakowych, kulinarnych oraz potrzeb i możliwości osób zainteresowanych zdrowym stylem życia.